Yksilöllinen ravintoterapia | Luennot ja workshopit | Lieto, Turku

Ravintovalmennuspalvelut Sinulle ja yhteisöllesi

Monesti kuulee sanottavan "olet, mitä syöt". Syömämme ruoka tulee kuitenkin vielä sulattaa ja imeyttää elimistössämme ennen sen hyödyntämistä ja siksi olisikin oikeampaa sanoa "emme ole ainoastaan sitä, mitä syömme, vaan sitä, mitä kehomme pystyy syömästämme ravinnosta hyödyntämään". Kehno ravinto, haitalliset kemikaalit, kiire, henkinen stressi tai liian vähäinen yöuni voivat kuormittaa kehoamme liiallisesti, jolloin se ei toimi kunnolla ja alkaa oireilemaan ikävästi. Hyvillä arjen valinnoilla, terveyttä edistävillä elämäntapamuutoksilla ja yksilöllisesti valitulla puhtaalla ruokavaliolla voidaan kuitenkin korjata ja ohjata kehon toimintaa niin, että tämä tasapaino säilytetään ja tarvittaessa saavutetaan uudelleen.

Yksilövastaanotolla tukea sinulle ja perheellesi

Mikä on se terveellinen ruokavalio ja mistä tietää, mikä on terveellisin dieetti juuri minulle kaikista niistä monista vaihtoehdoista, joista paljon kirjoitellaan? Gluteeniton? Maidoton? Vähähiilihydraattinen? Paleo? Tämän selvittäminen voi olla hyvin haastavaa, sillä ei ole olemassa yhtä oikeaa kaikille soveltuvaa dieettiä, jota noudattamalla jokainen voisi hyvin. Terveellinen ruokavalio on aina yksilöllinen, kuten on meidän kehomme ja mielemme tilakin. Juuri sinulle räätälöidyllä ravintoterapeuttisella ohjelmalla pääset tässä haasteessa kuitenkin alkuun ja voit saada helpotusta mm. seuraaviin ongelmiin:

  • Painonhallinnan haasteet (yli- ja alipaino, syömishäiriöt)
  • Väsymys, uupumus, heikentynyt vastustuskyky
  • Suolistovaivat (närästys, ripuli, ummetus, tulehdukselliset suolistosairaudet)
  • Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet
  • Iho-oireet (atooppinen iho, akne, psoriasis)
  • Hengitystie-oireet (krooninen yskä ja nuha, astma, korvatulehduskierre)
  • Nivelvaivat (krooniset nivelsäryt, reuma)
  • Neurologiset häiriöt (mm. oppimis- ja keskittyneisyyshäiriöt, ms-tauti)
  • Hormonihäiriöt (PMS, masennus, kilpirauhasen toimintahäiriöt)

Hoitosuhteen kokonaiskesto ja sisältö vaihtelee henkilökohtaisista tarpeistasi ja toiveistasi riippuen. Usein kuitenkin jo pienillä muutoksilla saadaan suuria tuloksia ja pienemmissä haasteissa jo muutama käynti voi riittää tavoitteesi saavuttamisessa.

Ravintoterapia startti - Alkukartoitus ja ensimmäinen konsultaatio 90min

Ravintoterapia -startti on suunniteltu pidempikestoisemman yksilöllisen ja kokonaisvaltaisemman ravintoterapiajakson aloitukseksi. Alkukartoitusta varten lähetän sinulle ajanvarauksen yhteydessä täytettäväksesi ennakkokyselykaavakkeen ja ruokapäiväkirjan, jotka lähetät minulle täytettynä takaisin / otat mukaan ensimmäiselle vastaanotolle. Tällä 90min vastaanotolla kartoitamme täyttämiesi kaavakkeiden ja haastattelun pohjalta tämän hetkistä terveystilannettasi ja ruokailutottumuksiasi sekä toiveitasi ja tavoitteitasi ruokavaliosi ja hyvinvointisi suhteen. Teen halutessasi sinulle myös kehonkoostumusmittauksen analyyseineen. Lopulta laadimme sinulle yhdessä portaittain tapahtuvan paremman hyvinvoinnin toteuttamissuunnitelman. Saat suunnitelman sekä SparklingMindŽ4You | Hyvän olon opaskirjasen ja SparklingMindŽ4You | Pirskahtelevaa energiaa -reseptivihkosen mukaasi käynniltä - olet myös oikeutettu -10% alennukseen sinulle räätälöidyn hyvinvointipaketin sisältämistä palveluistani.

Ravinto-ohjaus ja ravintoterapia 30min, 45min ja 60min

Ravinto-ohjauskäyntien sisällöt riippuvat aina toiveistasi ja tilanteestasi. Ne voidaan toteuttaa puhelimitse, etäyhteydellä tai voimme tavata kasvotusten. Sisältö voi koostua kertaluontoisesta ohjauksesta jonkin teeman (esim. erikoisruokavalion toteuttaminen tai sokeritasapainon hallinta) tai ne voi olla osana pidempää terapia-ohjelmaa, jossa sisällöt suunnitellaan Sinun henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Halutessasi voimme ohjauskäynnillä tutustua myös erilaisiin raaka-aineisiin tai tehdä erilaisia välipaloja tai terveellisiä herkkuja (pirtelöt, vihermehut, raakaherkut jne.), jolloin pääset kokeilemaan asioita käytännössä. Saat käynniltä aina aiheeseen liittyvät esitteet, reseptit ja terapiaohjelmien yhteydessä tarvittaessa kirjalliset ohjeet. Mahdolliset käytännön ohjauksesta koostuvat raaka-aineiden lisämaksut selvitetään aina erikseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset pidempikestoista useista käynneistä koostuvaa ravintoterapiaa, koostuu ensimmäinen käyntisi sisältö ja hinnoittelu ravintoterapia -startti paketin mukaan. Kysy rohkeasti lisää!

Ruokavalioanalyysi

Ruokavalioanalyysia varten sinun tulee ensin täyttää ruokapäiväkirjaa 3 päivältä ja lähettää ne sähköisesti minulle. Tämän pohjalta teen kirjallisen analyysin ruokavaliosi monipuolisuudesta ja riittävyydestä ja kirjaan suositukset ruokavalion parantamiseksi. Analyysin toimitan sinulle sähköisesti n. viikon sisällä ruokapäiväkirjan toimittamisesta. Ruokavalio-analyysi kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksessa saat selville painosi, kehosi rasva- ja luustolihasprosentin sekä sisäelinrasvan tason ja tarvitsemasi kokonaisenergiamäärän. Mittauksen yhteydessä saat myös analyysin tuloksista. Kesto n.15min. Kehonkoostumusmittaus kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Koe ja opi uutta ryhmässä - ravintoluennot ja workshopit

Ohjatussa ryhmätoiminnossa ja luennoilla pääset oppimaan uutta omassa tai avoimessa ryhmässä. Esimerkiksi 1-4h mittaisesta luennosta tai workshop tilaisuudesta saa mukavan ohjelman työhyvinvointipäivään tai hauskaa tekemistä vapaa ajan teemailtoihin (synttärit, polttarit, pikkujoulut jne.). Järjestän aika ajoin kursseja ja luentoja myös avoimille ryhmille, joihin pääset kätevästi mukaan itsenäisesti.

Maksutapoina käteinen, pankki- ja luottokortti. Peruuttamattomasta tai alle 24h peruutetusta käynnistä veloitetaan 50% käynnin hinnasta. Kysy tarjousta myös pari-, perhe-tai ryhmäterapialle. Luento- ja ryhmänohjauspaketeissa käytännöt ja hinnat sovitaan aina erikseen. Kysy lisää!