Ravintovalmennus Sinulle ja yhteisöllesi

Monesti kuulee sanottavan "olet, mitä syöt". Syömämme ruoka tulee kuitenkin vielä sulattaa ja imeyttää elimistössämme ennen sen hyödyntämistä ja siksi olisikin oikeampaa sanoa "emme ole ainoastaan sitä, mitä syömme, vaan sitä, mitä kehomme pystyy syömästämme ravinnosta hyödyntämään". Kehno ravinto, haitalliset kemikaalit, kiire, henkinen stressi tai liian vähäinen yöuni voivat kuormittaa kehoamme liiallisesti, jolloin se ei toimi kunnolla ja alkaa oireilemaan ikävästi. Hyvillä arjen valinnoilla, terveyttä edistävillä elämäntapamuutoksilla ja yksilöllisesti valitulla puhtaalla ruokavaliolla voidaan kuitenkin korjata ja ohjata kehon toimintaa niin, että tämä tasapaino säilytetään ja tarvittaessa saavutetaan uudelleen.

Ravintovalmennuksen yksilövastaanotolla tukea sinulle ja perheellesi

Mikä on se terveellinen ruokavalio ja mistä tietää, mikä on terveellisin dieetti juuri minulle kaikista niistä monista vaihtoehdoista, joista paljon kirjoitellaan? Gluteeniton? Maidoton? Vähähiilihydraattinen? Paleo? FODMAP? Entä mikä on hyvä kuntoilijan ravinto-ohjelma? Miten pääsisin alkuun elämäntapamuutosprosessin kanssa ja miten saisin muutoksen tuotua sinne arkeen? Mitä käytännön työkaluja on näiden muutosten toteuttamisen helpottamiseksi saatavilla? On yllättävän vaikeaa selvittää, mikä ruokavalio olisi juuri itselle paras, sillä ei ole olemassa yhtä oikeaa kaikille soveltuvaa dieettiä, jota noudattamalla jokainen voisi hyvin vaan terveellinen ruokavalio on aina yksilöllinen. Tätäkin vaikeampaa on saada muutokset sinne arkeen niin, että ne muuttuu pysyviksi rutiineiksi. Juuri sinulle räätälöidyllä ravintoterapeuttisella ohjelmalla pääset tässä haasteessa kuitenkin alkuun ja voit saada helpotusta mm. seuraaviin haasteisiin:

 • Pysyvä elämäntapamuutos
 • Aktiiviliikkujan ruokavalio
 • Painonhallinnan haasteet (yli- ja alipaino, syömishäiriöt)
 • Väsymys, uupumus, mielialan heittelyt
 • Heikentynyt vastustuskyky, infektioherkkyys
 • Suolistovaivat (närästys, ripuli, ummetus, tulehdukselliset suolistosairaudet)
 • Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet, erikoisruokavaliot
 • Iho-oireet (atooppinen iho, akne, tulehdukselliset ihosairaudet)
 • Hengitystie-oireet (krooninen yskä ja nuha, astma, korvatulehduskierre)
 • Nivelvaivat (nivelsäryt, reuma)
 • Hormonihäiriöt (PMS, vaihdevuodet, masennus, kilpirauhasen toimintahäiriöt)

Valmennuksen kokonaiskesto ja sisältö vaihtelee henkilökohtaisista tarpeistasi ja toiveistasi riippuen. Usein kuitenkin jo pienillä muutoksilla saadaan suuria tuloksia ja pienemmissä haasteissa jo muutama käynti voi riittää tavoitteesi saavuttamisessa.

Ravintovalmennus startti

Ravintovalmennus -startti soveltuu erinomaisesti terveyttä edistävän elämäntapamuutosprosessin aloitukseksi, kuntoilun tueksi tai vaikeamman terveysongelman vaatiman ravintoterapeuttisen ohjelman startiksi. Se sisältää laajan lähtötilannekartoituksen, ruokavalioanalyysin suosituksineen, 2x60minmin ohjauskäynnin, kehonkoostumusmittauksen sekä SparklingMindŽ4You opaslehtisen resepteineen. Ensimmäisellä käynnillä kartoitamme terveydellistä lähtötilannettasi, elintapojasi seka vallitsevaa elämäntilannettasi ja toiveitasi ravintoterapian suhteen. Lisäksi saat täytettäväksesi kotiin ruokapäiväkirjapohjan, joiden pohjalta teen ruokavalioanalyysin. Toisella käynnillä käymme analyysin läpi ja suunnittelemme elämäntilanteeseesi sopivan hyvinvointiohjelman ja ruokavalion rungon. Saat mukaasi myös käytännön työkaluja alkuun pääsemiseksi. Jatkokäynneillä pohdimme sitten yhdessä lisää uusien suositusten toteuttamista käytännössä toiveesi ja resurssisi huomioiden soveltaen ja muokaten niitä tarpeen vaatiessa uudelleen. Konsultaatiot voidaan toteuttaa myös tarvittaessa etäyhteydellä, eikä näin ollen etäisyys ole esteenä ohjelman aloittamiselle.

Yksilöllinen ravintovalmennus (30min, 45min, 60min)

Ravintovalmennuksen sisältö riippuu aina toiveistasi ja tilanteestasi. Ne voidaan toteuttaa puhelimitse, etäyhteydellä tai voimme tavata kasvotusten. Sisältö voi koostua kertaluontoisesta ohjauksesta jonkin teeman (esim. erikoisruokavalion toteuttaminen tai sokeritasapainon hallinta) tai ne voi olla osana pidempää valmennusohjelmaa, jossa sisällöt suunnitellaan henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Halutessasi voimme ohjauskäynnillä tutustua myös erilaisiin raaka-aineisiin tai tehdä erilaisia välipaloja tai terveellisiä herkkuja (pirtelöt, vihermehut, raakaherkut jne.), jolloin pääset kokeilemaan asioita käytännössä. Saat käynniltä aina aiheeseen liittyvät esitteet, reseptit ja terapiaohjelmien yhteydessä tarvittaessa kirjalliset ohjeet. Mahdolliset käytännön ohjauksesta koostuvat raaka-aineiden lisämaksut selvitetään aina erikseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset pidempikestoista useista käynneistä koostuvaa ravintovalmennusta tai haluat kartoittaa terveystilannettasi ja ruokavaliotasi laajemmin on suositeltavaa varata aloitukseksi Ravintoterapia -startti paketti. Kysy rohkeasti lisää!

Ravintovalmennus pareille ja pienryhmille 2-6hlö 90-120min

Ravintovalmennus on toteutettavissa myös pienryhmille. Kyseessä voi olla ohjaus jonkin teeman mukaan tai voimme tutustua erilaisiin raaka-aineisiin ja toteuttaa erilaisia terveellisempiä välipaloja tai herkkuja (pirtelöt, vihermehut, raakaherkut jne.), jolloin pääsette ryhmänne kanssa kokeilemaan asioita käytännössä. Saatte tällöin mukaanne myös aiheeseen liittyvät esitteet, reseptit ym. ohjeet. Mahdolliset käytännön ohjauksesta koostuvat raaka-aineiden lisämaksut selvitetään aina erikseen.

Ruokavalioanalyysi

Ruokavalioanalyysia varten sinun tulee ensin täyttää ruokapäiväkirjaa 3 päivältä ja lähettää ne sähköisesti minulle. Tämän pohjalta teen kirjallisen analyysin ruokavaliosi monipuolisuudesta ja riittävyydestä ja kirjaan suositukset ruokavalion parantamiseksi. Analyysin toimitan sinulle sähköisesti n. viikon sisällä ruokapäiväkirjan toimittamisesta. Ruokavalio-analyysi kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksessa saat selville painosi, kehosi rasva- ja luustolihasprosentin sekä sisäelinrasvan tason ja tarvitsemasi kokonaisenergiamäärän. Mittauksen yhteydessä saat myös analyysin tuloksista. Kesto n.15min. Kehonkoostumusmittaus kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Koe ja opi uutta ryhmässä - ravintoluennot ja workshopit

Ohjatussa ryhmätoiminnossa ja luennoilla pääset oppimaan uutta omassa tai avoimessa ryhmässä. Esimerkiksi 1-4h mittaisesta luennosta tai workshop tilaisuudesta saa mukavan ohjelman työhyvinvointipäivään tai hauskaa tekemistä vapaa ajan teemailtoihin (synttärit, polttarit, pikkujoulut jne.). Järjestän aika ajoin kursseja ja luentoja myös avoimille ryhmille, joihin pääset kätevästi mukaan itsenäisesti.


"Ravinto-ohjelman myötä jatkuvat vatsakipuni helpottuivat ja turvotus väheni selvästi. Myös mieleni on virkeämpi ja päiväunien tarve poistunut."

"Mielialan heittelyt helpottuivat muutamassa viikossa ja olo virkistyi huomattavasti."

"Sain apua atooppisen ihoni ongelmiin. Ei enää jatkuvaa hilseilyä, kutinaa ja rasvausta. En tiennytkään, miten paljon ravinnolla voi vaikuttaa - suosittelen kokeilemaan vastaavissa ongelmissa!"

"Sain apua painonhallinnan haasteisiin ja kevyemmän ulkomuodon lisäksi olen nyt paljon pirteämpi ja mielialani tasaisempi. Ohjelman kautta sain paljon uutta tietoa ja vinkkejä käytännön toteutukseen."

Maksutapoina käteinen, yleisimmät maksukortit sekä hieronnoissa e-passi, smartum ja edenred hyvinvointi- ja hierontaedut. Peruuttamattomasta tai alle 24h peruutetusta käynnistä veloitetaan 50% käynnin hinnasta. Lahjakortit noudettavissa Liedon toimipisteestä tai ostettavissa verkkosivuilta. Luento- ja ryhmänohjauspaketeissa käytännöt ja hinnat sovitaan aina erikseen. Kysy lisää!