Ravintovalmennus

Voimaannu sinulle räätälöidyn ravinto-ohjelman avulla

Monesti kuulee sanottavan "olet, mitä syöt". Syömämme ruoka tulee kuitenkin vielä sulattaa ja imeyttää elimistössämme ennen sen hyödyntämistä ja siksi olisikin oikeampaa sanoa "emme ole ainoastaan sitä, mitä syömme, vaan sitä, mitä kehomme pystyy syömästämme ravinnosta hyödyntämään". Kehno ravinto, haitalliset kemikaalit, kiire, henkinen stressi tai liian vähäinen yöuni voivat kuormittaa kehoamme liiallisesti, jolloin se ei toimi kunnolla ja alkaa oireilemaan ikävästi. Hyvillä arjen valinnoilla, terveyttä edistävillä elämäntapamuutoksilla ja yksilöllisesti valitulla puhtaalla ruokavaliolla voidaan kuitenkin korjata ja ohjata kehon toimintaa niin, että tämä tasapaino säilytetään ja tarvittaessa saavutetaan uudelleen.

Ravintovalmennuksen yksilövastaanotolla tukea sinulle ja perheellesi

Mikä on se terveellinen ruokavalio ja mistä tietää, mikä on terveellisin dieetti juuri minulle kaikista niistä monista vaihtoehdoista, joista paljon kirjoitellaan? Gluteeniton? Maidoton? Vähähiilihydraattinen? Paleo? FODMAP? Entä mikä on hyvä kuntoilijan ravinto-ohjelma? Miten pääsisin alkuun elämäntapamuutosprosessin kanssa ja miten saisin muutoksen tuotua sinne arkeen? Mitä käytännön työkaluja on näiden muutosten toteuttamisen helpottamiseksi saatavilla? On yllättävän vaikeaa selvittää, mikä ruokavalio olisi juuri itselle paras, sillä ei ole olemassa yhtä oikeaa kaikille soveltuvaa dieettiä, jota noudattamalla jokainen voisi hyvin vaan terveellinen ruokavalio on aina yksilöllinen. Tätäkin vaikeampaa on saada muutokset sinne arkeen niin, että ne muuttuvat pysyviksi rutiineiksi. Juuri sinulle räätälöidyllä ravintoterapeuttisella ohjelmalla pääset tässä haasteessa kuitenkin alkuun ja voit saada helpotusta mm. seuraaviin haasteisiin:

 • Pysyvä elämäntapamuutos
 • Aktiiviliikkujan ruokavalio
 • Painonhallinnan haasteet (yli- ja alipaino, syömishäiriöt)
 • Väsymys, uupumus, mielialan heittelyt
 • Heikentynyt vastustuskyky, infektioherkkyys
 • Suolistovaivat (närästys, ripuli, ummetus, tulehdukselliset suolistosairaudet)
 • Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet, erikoisruokavaliot
 • Iho-oireet (atooppinen iho, akne, tulehdukselliset ihosairaudet)
 • Hengitystie-oireet (krooninen yskä ja nuha, astma, korvatulehduskierre)
 • Nivelvaivat (nivelsäryt, reuma)
 • Hormonihäiriöt (PMS, vaihdevuodet, masennus, kilpirauhasen toimintahäiriöt)

Valmennuksen kokonaiskesto ja sisältö vaihtelee henkilökohtaisista tarpeistasi ja toiveistasi riippuen. Usein kuitenkin jo pienillä muutoksilla saadaan suuria tuloksia ja pienemmissä haasteissa jo muutama käynti voi riittää tavoitteesi saavuttamisessa.

Yksilöllinen ravintovalmennus (60min)

Ravintovalmennuksen sisältö riippuu aina toiveistasi ja tilanteestasi. Ne voidaan toteuttaa puhelimitse, etäyhteydellä tai voimme tavata kasvotusten. Sisältö voi koostua kertaluontoisesta ohjauksesta jonkin teeman (esim. erikoisruokavalion toteuttaminen tai sokeritasapainon hallinta) tai ne voi olla osana pidempää valmennusohjelmaa, jossa sisällöt suunnitellaan henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Halutessasi voimme ohjauskäynnillä tutustua myös erilaisiin raaka-aineisiin tai tehdä erilaisia välipaloja tai terveellisiä herkkuja (pirtelöt, vihermehut, raakaherkut jne.), jolloin pääset kokeilemaan asioita käytännössä. Saat käynniltä aina aiheeseen liittyvät esitteet, reseptit ja terapiaohjelmien yhteydessä tarvittaessa kirjalliset ohjeet. Mahdolliset käytännön ohjauksesta koostuvat raaka-aineiden lisämaksut selvitetään aina erikseen. Huomaathan, että mikäli tarvitset pidempikestoista useista käynneistä koostuvaa ravintovalmennusta tai haluat kartoittaa terveystilannettasi ja ruokavaliotasi laajemmin on suositeltavaa varata aloitukseksi Ravintoterapia -startti paketti. Kysy rohkeasti lisää!

Ravintovalmennus startti 2kk | 290€ hlö

Ravintovalmennus -startti soveltuu erinomaisesti terveyttä edistävän elämäntapamuutosprosessin aloitukseksi, kuntoilun tueksi tai vaikeamman terveysongelman vaatiman ohjelman startiksi. Valmennus voidaan toteuttaa sekä lähi- että etävalmennuksena eikä näin ollen etäisyys ole esteenä ohjelman aloittamiselle.

Ravintovalmennus starttipaketti sisältää
 • laajan lähtötilanne- ja tavoitekartoituksen
 • ruokavalioanalyysin ruokavaliosuosituksineen
 • 3x60min ohjauskäynnin
 • SparklingMindŽ4You materiaalipaketti resepteineen
 • henkilökohtainen tuki koko ohjelman ajan

Ensimmäisellä käynnillä kartoitamme terveydellistä lähtötilannettasi, elintapojasi seka vallitsevaa elämäntilannettasi ja toiveitasi ravintoterapian suhteen. Lisäksi saat täytettäväksesi kotiin ruokapäiväkirjapohjan sekä tavoitekartoituskyselyn. Näiden pohjalta pohjalta sinulle tehdään ruokavalioanalyysi, jota sitten käymme toisella tapaamisella läpi ja rakennamme yksilöllisesti juuri sinulle sopivan ruokavaliosuunnitelman. Lisäksi saat toisella käynnillä mukaasi käytännön työkaluja alkuun pääsemiseksi. Kolmannella käynnillä pohdimme sinun arjessa vastaantulevia mahdollisia arjen kompastuskiviä ja sitä, miten niitä voisi ennakoida ja tarpeen tullen selättää. Halutessasi voit valita jatkoon yksittäisiä ravintoterapia käyntejä tai edullisemman ravintoterapian 3 ohjauksen jatkopaketin, jotka räätälöidään juuri sinun tarpeidesi mukaisiksi.

Ravintovalmennus pareille ja pienryhmille 2-6hlö 90-120min

Ravintovalmennus on toteutettavissa myös pareille ja pienryhmille. Kyseessä voi olla ohjaus jonkin teeman mukaan tai voimme tutustua erilaisiin raaka-aineisiin ja toteuttaa erilaisia terveellisempiä välipaloja tai herkkuja (pirtelöt, vihermehut, raakaherkut jne.), jolloin pääsette ryhmänne kanssa kokeilemaan asioita käytännössä. Saatte tällöin mukaanne myös aiheeseen liittyvät esitteet, reseptit ym. ohjeet. Mahdolliset käytännön ohjauksesta koostuvat raaka-aineiden lisämaksut selvitetään aina erikseen.

Ruokavalioanalyysi

Ruokavalioanalyysia varten sinun tulee ensin täyttää ruokapäiväkirjaa 3 päivältä ja lähettää ne sähköisesti minulle. Tämän pohjalta teen kirjallisen analyysin ruokavaliosi monipuolisuudesta ja riittävyydestä ja kirjaan suositukset ruokavalion parantamiseksi. Analyysin toimitan sinulle sähköisesti n. viikon sisällä ruokapäiväkirjan toimittamisesta. Ruokavalio-analyysi kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksessa saat selville painosi, kehosi rasva- ja luustolihasprosentin sekä sisäelinrasvan tason ja tarvitsemasi kokonaisenergiamäärän. Mittauksen yhteydessä saat myös analyysin tuloksista. Kesto n.15min. Kehonkoostumusmittaus kuuluu Ravintoterapia startti paketin hintaan, mutta on saatavana myös erillisenä palveluna.

Koe ja opi uutta SparklingMind`4You valmennuksissa!

Touko-elokuussa 2024 starttaavat SparklingMind`4You valmennuksissa pääset oppimaan uutta ja voimaantumaan kokonaisvaltaisemmin. Yksilövalmennus tarjoaa yksilöllisesti juuri sinun tarpeisiin suunnattua valmennusta ja pienryhmävalmennuksissa pääset voimaantumaan ja oppimaan ryhmässä workshoppien ja laajempien pienryhmävalmennusten muodossa.

ASIAKASPALAUTTEITA

Maksutapoina käteinen, yleisimmät maksukortit sekä hieronnoissa e-passi, smartum ja edenred hyvinvointi- ja hierontaedut. Peruuttamattomasta tai alle 24h peruutetusta käynnistä veloitetaan 50% käynnin hinnasta. Lahjakortit noudettavissa Liedon toimipisteestä tai ostettavissa verkkosivuilta. Luento- ja ryhmänohjauspaketeissa käytännöt ja hinnat sovitaan aina erikseen. Kysy lisää!