Ravintoneuvonta

Yksilöllistä ravintoneuvontaa Sinulle, perheellesi ja yhteisöllesi

Monesti kuulee sanottavan "olet, mitä syöt" ja paljon keskustellaankin siitä, mikä on terveellistä syötävää ja kannustetaan erilaisiin terveellisiin dieetteihin. Syömämme ruoka tulee kuitenkin vielä sulattaa ja imeyttää elimistössämme ennen sen hyödyntämistä ja siksi sanoisinkin ennemminkin "emme ole ainoastaan sitä, mitä syömme, vaan sitä, mitä kehomme pystyy syömästämme ravinnosta hyödyntämään". Esimerkiksi soveltumaton ruoka, kiire, henkinen stressi tai liian vähäinen yöuni kuormittavat kehomme erilaisia toimintoja ja näin kehomme, tai mielemme, ei välttämättä saa riittäviä ravinteita tarvitsemiinsa rakennus- ja korjaustoimintoihin, jolloin se voi joutua epätasapainotilaan ja alkaa oireilemaan ikävästi. Hyvillä arjen valinnoilla, terveyttä edistävillä elämäntapamuutoksilla ja yksilölisesti valitulla puhtaalla ruokavaliolla voidaan kuitenkin korjata ja ohjata kehon toimintaa niin, että tämä tasapaino säilytetään ja tarvittaessa saavutetaan uudelleen. Ravintoneuvonta Sparkling Mind auttaa juuri yksilöllisesti Sinulle, perheellesi tai ryhmällesi soveltuvan ravinto-ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Yksilöllisellä ruokavaliolla helpotusta moneen vaivaan

Mikä sitten on terveellinen ruokavalio? Mistä tietää, mikä on terveellisin dieetti juuri minulle kaikista niistä monista vaihtoehdoista, joista paljon kirjoitellaan? Gluteeniton? Maidoton? Vähähiilihydraattinen? Paleo? Tämän selvittäminen voi olla hyvin haastavaa, sillä ei ole olemassa yhtä oikeaa kaikille soveltuvaa dieettiä, jota noudattamalla jokainen voisi hyvin. Terveellinen ruokavalio on aina yksilöllinen, kuten on meidän kehomme ja mielemme tilakin. Juuri sinulle räätälöidyllä ravintoterapeuttisella ohjelmalla pääset tässä haasteessa alkuun ja voit saada helpotusta mm. seuraaviin ongelmiin:

  • Painonhallinnan haasteet (ylipaino, alipaino, syömishäiriöt)
  • Väsymys, uupumus, heikentynyt vastustuskyky
  • Suolistovaivat (närästys, ripuli, ummetus, tulehdukselliset suolistosairaudet)
  • Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet
  • Iho-oireet (atooppinen iho, akne, psoriasis)
  • Hengitystie-oireet (krooninen yskä, astma, nuha, korvatulehduskierre)
  • Nivelvaivat (nivelsäryt, nivelrikko, reuma)
  • Neurologiset häiriöt (mm. oppimis- ja keskittyneisyyshäiriöt, aistiyliherkkyys, autismi, ms-tauti)
  • Hormonihäiriöt (PMS, masennus, kilpirauhasen toimintahäiriöt)

Oikeanlaisen ja riittävän ravinnon lisäksi myös riittävällä levolla, liikunnalla, mielenhuollolla sekä mahdollisilla muilla tukihoidoilla on tärkeä merkitys hyvinvoinnillesi. Ruokavalion korjaamisesta on kuitenkin hyvä lähteä liikkeelle ja tässä minä olen valmis auttamaan sinua. Oletko Sinä valmis muutokseen?

Vastaanotolla yksilöllistä tukea sinulle ja perheellesi

Alkukartoitus ja ensimmäinen konsultaatio

Ensimmäisen vastaanoton sisältö riippuu aina siitä, mikä on tarpeesi. Mikäli haluat vinkkejä aterioidesi terveellisempään koostamiseen yleistasolla tai yleistä tietoa esim. jostakin erikoisruokavaliosta, voi suppeampi 60 minuutin kertaluontoinen yleisravintoneuvonta riittää sinulle. Tällöin käymme läpi asioita haluamastasi teemasta vastaanotolla. Käynniltä saat tarvittaessa aiheeseen liittyviä yleisesitteitä mukaasi ja käytännön vinkkejä ja reseptejä, käynti ei kuitenkaan sisällä tavoitteellisen henkilökohtaisen ohjelman laatimista jatkosuunnitelmineen eikä kirjallisia ohjeita.

Mikäli tilanteesi on kuitenkin haastavampi, kärsit esimerkiksi useista oireista, sinulla on sairaus tai lääkitys on suositeltavampaa valita syvällisemmän tarkastelun sisältävä laajempi yksilöllinen ravintoneuvonta, jossa tilanteeseesi perehdytään enemmän yksilötasolla ja kokonaisvaltaisemmin. Tällöin ennen ensimmäistä tapaamista sinun tulee täyttää ennakkokyselykaavakkeita, joissa selvitetään mm.terveystaustaasi, vallitsevaa terveys- ja elämäntilannettasi, ruokailutottumuksiasi ja tavoitteitasi terapian suhteen. Ensitapaamisella näiden tietojen, henkilökohtaisen keskustelun ja toiveidesi pohjalta laaditaan tavoitteellinen hoitosuunnitelma. Saat käynnillä tietoa terveellisen ruokavalion perusteista, Voimaannu ravinnosta! -reseptivihkosen sekä sinulle suunnitellun yksilöllisen ohjelman toteuttamisesta käytännössä kirjallisine ohjeineen.

Jatkokäynnit

Useimmiten jatkokäynnit koostuvat tilannekartoituksesta ja jatkosuunnitelman laatimisesta, jolloin saat käynniltä aina henkilökohtaiset tarvittavat esitteet ja kirjalliset ohjeet. Toiveistasi riippuen käynti voi sisältää myös juuri sinulle räätälöityä käytännön opastusta esim. erilaisten välipalojen valmistamiseen liittyen tai voin tulla avuksesi vaikkapa kauppareissulle. Mahdolliset lisämaksut näistä selvitetään aina etukäteen. Hoitosuhteen kokonaiskesto ja sisältö vaihtelee henkilökohtaisista tarpeistasi ja toiveistasi riippuen. Usein kuitenkin jo pienillä muutoksilla saadaan usein suuria tuloksia ja pienemmissä haasteissa jo muutama käynti voi riittää tavoitteesi saavuttamisessa.

Hinnat sisältävät alv 24%. Peruuttamattomasta tai vastaanottopäivänä peruutetusta käynnistä veloitetaan 50% käynnin hinnasta. Maksutavat: käteinen, pankki-/ luottokortti tai lasku.

Kysy tarjousta myös pari-, perhe-tai ryhmäterapialle. Tarpeen mukaan voimme tavata myös kotonasi tai muualla ennakkoon sovitussa paikassa.